Werkwijze coaching

Je kunt me bellen, mailen of het contactformulier invullen en dan neem ik contact met je op voor een telefonische kennismaking. We kunnen dan samen bespreken wat een goed traject is voor je kind, je puber of voor jouzelf zou kunnen zijn. Voelt het goed dan kunnen we een afspraak maken voor een intakegesprek die ongeveer 1,5 uur duurt.

Voor het kindercoachingstraject (5 – 12 jaar) zal de intake plaatsvinden bij mij in de praktijk, waarbij je als ouder(s)/verzorger (s) samen met het kind aanwezig bent. Bij kleuters zal overigens de intake in eerste instantie alleen met de ouders plaatsvinden. Bij voorkeur spreek ik met beidde ouder(s)/verzorger(s) en kind om zo gedurende de intake zo’n goed mogelijk beeld te kunnen vormen van de hulpvraag van je kind. Het coachingstraject zelf zal met je kind zijn.  Na 2 sessies zal er een sessie samen met je kind en jullie als ouder(s)/verzorger(s)  plaatsvinden om zo met elkaar af te stemmen en adviezen door te spreken.

Voor het jongerencoachingstraject (12 – 18 jaar) zullen we voorafgaand aan de intake -in de praktijk- samen met je ouder(s)/verzorger (s) en jou afstemmen wat prettig en handig is, of de intake alleen met  jou plaatsvind óf ook met je ouder(s)/verzorger(s) erbij. Het coachingstraject zal vervolgens met jou alleen zijn. Na 3 sessies vind ik het wel belangrijk om bij jongeren tot 16 jaar ook de ouder(s)/verzorgers kort te spreken om even af te stemmen met elkaar.

Wanneer het gewenst is dan kan de begeleiding afgesloten worden met een eindgesprek met de ouders(s)/verzorger(s) of er kan een eindverslag verstuurd worden.

Bij het jongvolwassenen/ studentencoachingstraject dan zal de intake plaatsvinden bij mij in de praktijk en vervolgens de coachingssessies. Uit ervaring merk ik dat het prettig is om soms een mooie wandeling in de natuur te maken en naast elkaar te lopen en te praten,  in plaats van tegenover elkaar te zitten. Vanwege de ligging van de praktijk is dit altijd een optie.

Een coachingstraject met mij als coach kan variëren tussen de 5 en 10 sessies.

Contact

Weesjezelf Kindercoaching
Mirjam Voorhuis

Jalinkstraat 29
7642 BA Wierden

T  06 – 22 33 56 44
E  info@weesjezelfkindercoaching.nl

Volg ons