Hooggevoelige kinderen opvoeden

Ouders

Ik voel me Oké

5 – 7 jaar

Ik ben Oké & ik doe het anders en dat is Oké

7 – 11 jaar

Power Pubers

Pubers

Wat leert je kind op de Sensikids cursussen?

Niet alleen hoogsensitieve kinderen hebben er baat bij, alle kinderen kunnen er mee worden geholpen.

Alle cursussen bestaan uit zeven bijeenkomsten (behalve de cursus voor ouders), elke bijeenkomst duurt ongeveer 1 uur. Om de 2 à 3 weken zal er een bijeenkomst plaatsvinden Tijdens deze zeven sessies bouwt je kind iets in zichzelf op: eigenwaarde, zelfvertrouwen, vertrouwen in de omgeving en gebeurtenissen.

De cursussen zijn bedoeld als steuntje in de rug. Ik bied als coach geen therapeutische ondersteuning met deze cursus, maar toch kunnen ook kinderen met ADHD, autisme en andere problemen baat hebben bij de cursus, omdat eigenlijk alles wat helpend is aan de orde komt: positief denken, stressreductie, emotieregulering en herkenning van het eigen gedrag en karakter.

Je kind krijgt een cursusboek, hier staan verhalen in en er wordt ook geknipt, geplakt en geknutseld. Na elke bijeenkomst krijgen ouders een nieuwsbrief mee waarin staat uitgelegd wat er die bijeenkomst is gedaan en worden er handige tips en tools meegegeven. De cursussen worden zowel individueel als in kleine groepjes gegeven. Dit zullen maximaal 4 kinderen per groepje zijn (dit ligt aan de hoeveelheid aanmeldingen).

Leerdoelen

Stress herkennen en erop reageren door de stressladder toe te passen

Omgaan met emoties en deze herkennen

Ontspanningsoefeningen toepassen

Handige oplossingen verzinnen als er iets vervelend of onverwachts gebeurt

Oke gedachten verzinnen

Eigen kwaliteiten en die van anderen herkennen

Lichaam en hoofd rustig maken met de zintuigenboom

Eigen grenzen herkennen

Leren hun plekje beter in te nemen, onder andere met behulp van de Energy Switch

Leerdoelen

Het schrik,- en stressprotocol toepassen en de stressladder invullen

Ontspanningsoefeningen die je thuis kunt doen met je kind

Zintuigenoefening

Leren feedback geven

Omgaan met woede

Valkuilen van hoogsensitieve ouders

Positieve communicatie

Wat leren ouders van de Sensikids cursus?

De Sensikidscursus “Hooggevoelige kinderen opvoeden” is bedoeld voor ouders van Hoogsensitieve kinderen.

De cursus  bestaat uit vier bijeenkomsten, elke bijeenkomst duurt 2 – 2,5 uur. De cursus doe je samen met meerdere ouders zodat je ook ervaringen kunt uitwisselen. Tijdens deze vier bijeenkomsten krijg je, als ouder van een hoogsensitief kind, veel informatie over hoogsensitiviteit bij kinderen. De achtergrond van hoogsensitiviteit, wat is nu precies hoogsensitiviteit en wat gebeurt er met je kind. Je gaat ervaren (mocht je zelf niet hoogsensitief zijn) wat hoogsensitieve kinderen elke dag ervaren. Daarnaast krijg je heel veel tools aangereikt die je samen met je kind kunt oefenen.

Je krijgt het cursusboek Hooggevoelige kinderen opvoeden, Lesbrieven en de Sensikidsprotocollen zoals bijvoorbeeld het Schrik,- en het Stressprotocol. Wanneer je kind bijvoorbeeld de Ik ben Oké cursus volgt en jij als ouder deze cursus, dan hebben jullie samen alles in handen om op een ontspannen manier om te gaan met Hoogsensitiviteit.

Ik voel me Oké

Deze Sensikids cursus is een speelse cursus en bedoeld voor kinderen van 5 – 7 jaar oud. Het doel van deze cursus is dat ouders makkelijker kunnen communiceren met hun jonge kind en het spelenderwijs emoties en situaties beter leert inschatten.

Ouders leren zelf stress sneller bij hun kleuter te herkennen en ze leren handig om te gaan met schrik en angst. Daarnaast krijgen ze tips over hoe ze kunnen omgaan met boosheid.

Ik ben Oké en Ik doe het anders

De kinderen worden weerbaarder door de cursus. Ze gaan zichzelf (en anderen) beter begrijpen.
Ze leren hoe je handige oplossingen kunt verzinnen als er iets vervelends of onverwachts gebeurt. Ze leren positief te denken, stress te herkennen en ontspanningsoefeningen te doen.

Hun eigen kwaliteiten te kennen en na afloop kunnen ze anderen meestal beter begrijpen.

Ik ben Oké en Ik doe het anders

De kinderen worden weerbaarder door de cursus. Ze gaan zichzelf (en anderen) beter begrijpen.
Ze leren hoe je handige oplossingen kunt verzinnen als er iets vervelends of onverwachts gebeurt. Ze leren positief te denken, stress te herkennen en ontspanningsoefeningen te doen.

Hun eigen kwaliteiten te kennen en na afloop kunnen ze anderen meestal beter begrijpen.

Power puber cursus

Ook de Power Puber cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten voor pubers, deze sessies worden 1 op 1 gegeven. Eén van de doelen van de cursus is dat ze weer lekker in hun vel komen te zitten.  Ze leren om het hoofd rustig te maken en dat ze positieve gedachtes kunnen verzinnen. Ze leren meer over hun eigen unieke kwaliteiten, en hoe ze hun plek in de klas of in de groep kunnen innemen.

Daarnaast is het leren organiseren van (huis) werk en mindmappen een erg handig onderdeel in de cursus wat instant profijt oplevert in het dagelijks leven. Omdat in je pubertijd eigen privacy en erkenning van deze behoefte erg belangrijk is zullen (in tegen stelling tot de andere cursussen) de ouders niet in de cursus betrokken worden. Ik vind het belangrijk dat ze de ruimte voelen en het vertrouwen hebben om alles te kunnen uitspreken en alleen delen met het thuisfront wat zij zelf wensen.

Wat ik voor hoogsensitieve kinderen kan betekenen

Ik heb de korte beroepsopleiding Sensikids opvoedcoaching gevolgd. Daarbij ben ik deelnemer geworden van het Platform Sensikids en kwaliteitsregister.

Mijn doel om mij hierin te kwalificeren is om (hoog)sensitieve en prikkelgevoelige kinderen beter te begrijpen en hen te kunnen begeleiden met behulp van onder andere de Sensikids cursussen en informatie over hoogsensitiviteit door te kunnen geven aan ouders en leerkrachten

Alle gecertificeerde coaches worden op de website van Sensikids geplaatst zodat iedereen ten allen tijde kan controleren welke coaches daadwerkelijk gecertificeerd zijn. Mijn profiel kun je hier bekijken op de website van Sensikids.

Ben je geinteresseerd?
Je kan je aanmelden door te mailen naar: info@weesjezelfkindercoaching.nl of door het contactformulier in te vullen. Wil je eerst meer informatie?  Dan kun je altijd vrijblijvend bellen naar: 06–22 33 56 44