Wanneer is iemand hoogsensitief?

Hoogsensitief

Wist je dat 15 tot 20 procent van de bevolking hoogsensitief is? Dit betekent dat er in een gemiddeld klaslokaal 1 op de  5 kinderen hoogsensitief zijn -bron Elain N. Aron-. Inmiddels is bewezen dat hoogsensitieve kinderen geboren worden zonder het filter waar niet hoogsensitieve kinderen wel geboren mee worden. Dit betekent dat daarmee alle prikkels direct binnen komen. Dus alles wat ze zien, horen, ruiken, proeven komt harder binnen en deze informatie moet allemaal verwerkt worden. Je kunt je voorstellen dat dit heel veel prikkels zijn die in één keer binnenkomen en een plaatsje moeten krijgen.  Je kind kan dan sneller vermoeid zijn, last van hoofdpijn en buikpijn hebben.

Hoogsensitieve kinderen hoeven niet persé hele dromerige , stille en verlegen kinderen te zijn. Hoogstimulatieve kinderen zijn hooggevoelig maar kunnen juist extravert zijn en continue om aandacht vragen. Hierbij zijn zij zeer actief en bewegelijk.

Kenmerken

Gevoelig

Moeite met veranderingen en verassingen

Perfectionistisch

Grote fantasie

Groot inlevingsvermogen

Beelddenkers

Streeft naar rechtvaardigheid

Sterke intuïtie

Waarom kan ik jou helpen?

Doordat ik zelf door een lang proces ben gegaan om eindelijk mezelf te zijn, weet ik hoe het voelt wanneer je niet jezelf bent. 
Soms is het heel moeilijk om je open te stellen wanneer je nèt te vaak je neus hebt gestoten, je vertrouwen is beschaamd, je eenzaam en/of niet begrepen voelt, verdrietig of teleurgesteld bent. Iedereen verdient een mooie start. Pijn en nare ervaringen kun je helaas niet laten verdwijnen met een toverstokje. Maar ik kan je helpen door naast je te lopen. Je te laten zien dat elke nare ervaring je sterker kan maken. En los te laten wat niet meer bij je past. Jou niet te veroordelen en je verschillende wegen te laten ontdekken waaruit jij kunt kiezen. Zodat jij weer verder kunt op jouw pad en stralend in het leven kan staan.

Contact

Weesjezelf Kindercoaching
Mirjam Voorhuis

Jalinkstraat 29
7642 BA Wierden

T  06 – 22 33 56 44
E  info@weesjezelfkindercoaching.nl

Volg ons